Данъчните в Стокхолм разгневиха женските организации с новата си интерпретация на

...
Данъчните в Стокхолм разгневиха женските организации с новата си интерпретация на
Коментари Харесай

Швеция: От значение е кой ражда детето, а не кой е жена или мъж

Данъчните в Стокхолм разгневиха женските организации с новата си интерпретация на пола. Националната шведска данъчна организация мина към по-приобщаващ пола език в устрема си да стане " приспособима ", като на процедура се отхвърли от понятията майчинство и бащинство.

" Вече не приказваме за майки и татковци, а за „ този, който ражда детето ", съобщи бизнес разработчикът на Шведската данъчна организация Ингегерд Видел пред националната телевизия SVT. Като образец тя уточни правните насоки на органа по отношение на ражданията. " Този, който ражда детето, автоматизирано става негов аставник. Това важи без значение от това дали лицето, родило детето, е жена или мъж ", се споделя в управлението.

На въпроса дали тази смяна е лесна за използване, Ингегерд Видел призна за трудности по пътя. " Толкова елементарно не е, тъй като човек израства с това, че нещата се посочват по избран метод. И тогава би трябвало да помислиш: " Сега ще се показвам по малко по-различен метод. Ще мисля по-всеобхватно ".

„ Защо Шведската данъчна организация ще заобикаля обстоятелствата? Само дамите могат да раждат ", написа в обществените мрежи депутатката от Шведски демократи Джесика Стенгруд.

Този месец шведското държавно управление показа законопроект за улеснение на жителите при смяна на пола им. Ако законопроектът бъде признат, смяната на записания пол ще се прави най-вече въз основа на желанията, а не на здравна оценка, и ще стане толкоз лесна, колкото и смяната на името.

Въпреки това Шведското женско лоби изрази мнение, че законопроектът ще подкопае десетилетията работа по въпросите на равенството сред половете. " Разбирам, че самооценката на половата еднаквост е доста значима за избрана група и че тя би трябвало да бъде приета, само че мисля, че за множеството хора в обществото и за нас, които работим за равенството сред половете, биологичното тяло е значимо ", съобщи генералната секретарка на лобито Клара Берглунд пред SVT. " Това е фундаментална смяна какво съставлява полът. Вместо да става дума за тялото, прекосяваме към по-релативистично отношение ", отсече тя.

Бившата обществена министърка Аника Страндхел, председателка на Жените социалдемократи, назова законопроекта " извънредно значим " и " добре уравновесен ", като даде обещание да гласоподава " за ". Все отново даже тя се съгласи, че има " нотки на безпокойствие ", и се осмели да допусна, че вероятността за " цялостно премахване на мъжете и дамите " ще подкопае работата по равенството сред половете.

Законопроектът, показан от шведското Министерство на обществените въпроси, ще разреши също по този начин на децата над дванадесетгодишна възраст, да аплайват за нов юридически пол в националния указател на популацията. За да се промени правният пол на малолетно дете, ще е задоволително единствено единодушието на настойника, без да се изисква медицински обзор или утвърждение от здравните управляващи. С днешна дата за промяна на правния пол е належащо лекарско мнение, което може да се направи от 18-годишна възраст.
Нито една повече! Протест против насилието над дами
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР